Pentru că benzina e prea scumpă, doi ucraineni au găsit alternativa. Cum funcţionează maşina pe lemne

Preţul mare al combustibilului i-a determinat pe mai mulţi ucrainieini să îşi transforme autoturismele ca să funţioneze pe lemne. În Ucraina preţul lemului este pe jumătate faţă de cel al benzinei.

stire-7-dec-ucraina-1-640x336

Printre cei care au apelat la această tehnologie se numără şi Eugene Chernigov, un profesorde matematică şi fizică, în vârstă de 36 de ani, care şi-a transformat, anul trecut, maşina într-un vehicul alimentat cu lemne. El spune că a aflat de pe internet cum poate folosi lemnul ca şi combustibil pentru autoturism şi că după ce a analizat procedura timp de două luni a realizat foarte uşor mecanismul.

Acesta constă într-o sobă cu leme şi o canistră de metal ataşate în spatele autoturismului şi care sunt conecatate la motor. Combustibilul este obţinut din gazul emis la ardererea lemnului care ajunge în canistra de metal unde este stocat, filtrat şi răcit. De aici el este trimis la motor care consumă cam 20 de kg de lemn la suta de km. Viteza pea care o atinge autoturismul este, după cum afirmă profesorul ucrainean, de pană la 80 km/h. Aceste sisteme neconvenţionale pentru alimentarea maşinilor sunt ilegale în Ucraina, dar asta nu îi opreşte pe tot mai mulţi şoferi să-şi transforme astfel autoturismele.

Reclame

Posted on 12 Decembrie 2015, in Bizar, Curiozitati and tagged , , , . Bookmark the permalink. 1 comentariu.

  1. La ora actuală golanii care conduc lumea împiedică folosirea unor surse de energie …GRATUITĂ, De ce? Păi sunt…golani.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: